Desatero správného pálení svíček

Obzvláště začátečníkům může přijít pálení svíček jako hotová věda. Vosky, knoty, vůně, barvy, spousta značek a pomůcek povýšil obyčejné pálení svíček na vysoce sofistikovaný koníček, který má svá pravidla. Pokud je budete dodržovat, využijete potenciál Vaší vonné svíčky až do poslední kapky vosku! Tady je výčet deset rad na pálení svíček z Candle Stories. 

 

  1. Před každým zapálením zkraťte knot na 3mm. Nejlepším pomocníkem jsou profesionální nůžky na knot.

 

  1. Dřevěné knoty svíček WoodWick zbavte ohořelých částí zalomením.

 

  1. Umístěte svíčku na nehořlavou podložku. Svíčku nikdy nenechávejte zapálenou bez dozoru.

 

  1. Svíčku nechejte zapálenou až do vytvoření voskového jezírka po celém obvodu sklenice. Zabráníte tím tunelování svíčky a vyhoří Vám až do poslední kapky vosku.

 

  1. Pro rychlejší vytvoření voskového jezírka položte na velké a střední svíce Yankee Candle ozdobný prstenec Illuma Lid.

 

  1. Votivní svíčky Yankee Candle palte ve vhodných svícnech – roztékají se.

 

  1. Pokud se při pálení tvoří příliš velký plamen nebo se na konci knotu vytvoří kulička která má za následek kouřový plamen, knot zastřihněte.

 

  1. Relaxujte, užívejte si ojedinělost okamžiku, zkoušejte nové vůně i značky. Svět vonných svíček je nekonečný.

 

  1. Pokud zbývá ve svíčce 1 cm vosku, je na čase se rozloučit a vyzkoušet novou vůni. Votivní a čajové svíčky můžete pálit až do samovolného zhasnutí.

 

  1. Svíčku zhasínejte lehkým sfouknutím plamene nebo za pomocí profesionálního zhášedla. Nikdy nezhasínejte svíčku přiklopením víčka. Zakouřili byste si horký vosk a svíčka by při dalším zapálení páchla kouřem.

 

Dodržování rad v tomto návodu zajistíte svíčce správné hoření a bude Vám dělat dlouho radost ????

 

Všechny zvýrazněné doplňky pořídíte na našem e-shopu

www.candlestories.cz

Bez názvu_11