Povedly se letošní letní vůně Yankee Candle Elevation?

Na letní vůně od Yankee Candle se vždy velmi těším. Letní vůně mi přijdou mnohem zajímavější, než tradičně se opakující zimní s vůní skořice a jehličí. Každý rok Yankee Candle něčím překvapí a letošní vůně z kolekce Elevation se dle mého názoru povedly více, než obvykle!

Podívejme se společně na dvě vůně, které Váš interiér provoní létem, sluníčkem, ale také citrusy a květinami. 

Yankee Candle - vonná svíčka Elevation CACTUS FLOWER & AGAVE (Kaktusový květ a agáve) 552 g

https://www.candlestories.cz/yankee-candle-vonna-svicka-elevation-cactus-flower-agave--kaktusovy-kvet-a-agave--552-g/

Je podle výrobce Yankee Candle vůní svěží, energizující a šťavnatou. Dominuje vůně kaktusu, vodního hyacintu, mořského mechu a pobřežních travin.

Pro mě je tato svíčka ztělesním dokonalého ochlazení horkého letního dne. Na vrcholu cítím šťavnaté aloe vera, které poskytuje cennou hydrataci, která je v horkých dnech tak důležitá. Již na první přivonění Vás zasáhne sprška svěží vůně, při které si představíte že stojíte v deštném pralese.  S úžasem sledujete přírodní vodopád, který na Vaší tváři zanechává mikroskopické kapičky chladivé vody. Následně z kompozice vůní vystoupí kaktusový květ - tak jemný, exotický a voňavý, s krásnou fialovou barvou na etiketě. Voní omamně, přesto velmi svěže. Vodní hyacint tvoří velmi povedený podtón vody, ale nemusíte se obávat podobné vůně jako třeba Water Garden. Tato specifická vůně vodní zahrady je sice mojí oblíbenou, ale vím že valná část zákazníků ji nemůže čichově vystát, právě kvůli těžším bílým květům. Mořský mech a pobřežní traviny příliš necítím, přesto věřím, že bez nich by svíčka neměla svůj pevný vonný základ. Intenzita vůně nepatří mezi ty nejsilnější, ale určitě se Vám nestane, že byste ji necítili. Velké prostory chtějí trošku více času, avšak za to se Vám tato svíčka odmění čistým a chladivým dojmem z Vašeho interiéru. Jako poslední velmi oceňuji barvu vosku v pastelově zelené barvě a graficky detailně zpracovanou etiketu.

F6DEA749-223E-4183-A24C-CC0CF523A6FB

 

Yankee Candle - vonná svíčka Elevation JASMINE & POMELO (Jasmín a pomelo) 552 g

https://www.candlestories.cz/yankee-candle-vonna-svicka-elevation-jasmine-pomelo--jasmin-a-pomelo--552-g/

 

Je podle výrobce Yankee Candle vůní kvetoucí révy bílého jasmínu vonící vzduchem a mísící se s citrusovou vůní pomela a dřevitým bílým pižmem.

Pokud dáváte přednost výraznějším vůním orientálního typu, s touto svíčkou budete skvělí přátelé. Jasmín je velmi výraznou ingrediencí, která se po přidání do jakékoliv vůně nedá nikdy zapřít. Je to těžká, omamná vůně bílých květů, která v mé mysli otevírá příběhy pohádek Tisíce a jedné noci. Aby se však z této kompozice nestala nepříjemná dusivá vůně, bylo do ní originálně přidáno pomelo. Možná máte jako já v létě rádi vůni citrusů a cítili jste již vše - od citronů, přes pomeranče až po mandarinky. Ale už jste v některé svíčce cítili pomelo? Tato vitaminová bomba, kterou si tak rádi dopřáváme hlavně v zimních měsících, je něco mezi obrovským sladkým pomerančem a hořkým růžovým grepem. V kombinaci s jasmínem vznikla skvěle vybalancovaná kompozice sladkosti a hořkosti. Zapalte si tuto svíčku s nádherně barevným voskem v pastelově oranžové barvě a přemýšlejte nad nadcházející dovolenou strávenou v Orientu. Intenzita vůně je vyšší než u Agáve a kaktusového květu. Vůně i po sfouknutí svíčky "stojí" ve vzduchu ještě několik hodin. 

27C08ECE-FB9C-478E-BE2C-BEA18406034B

 

Mějte krásné léto a užívejte si všechny jeho radosti, včetně sluncem prosycených vůní :-)

Rastislav.